Auto-Info: Novi – Citroen Nemo 1.4 Hdi


Ako ste pročitali naš test Nemo Furgona onda već vjerojatno znate da je Nemo sve osim malen. Odlično odmjerene dimenzije ovog automobila će zadovoljiti sve potrebe jedne mlade i aktivne obitelji. Izvana Nemo izgleda "slatko" i podosta se razlikuje od ostalih automobila na cestama.


Veliki prednji branik, koji je kao stvoren za lagane "dodire" u gradskim gužvama, dominira prednjim krajem, a istovremeno osigurava trajnost farova. Bočne linije koje su kombinacija kockastih prozora i velikih lukova blatobrana pridonose skladnosti automobila ovakvog koncepta te na prvi pogled Nemo izgleda veći nego što doista jest. Mlada obitelj u takvom automobilu će zasigurno izgledati moderno što je i cilj.


Iznutra, Nemo ne nudi ništa revolucionarno. Nešto jeftinija plastika u entry-level opremi je odlično sastavljena i nema nepoželjnih "cvrčaka". Sjedala su tvrđa, ali ne umaraju ni nakon duljeg putovanja. Završna obrada je odlična i cijeli automobil odiše čvrstoćom, što je bitno jer djeca znaju biti poprilično nemilosrdna prema interijeru automobila. Ulaz je olakšan zadnjim kliznim vratima koja su tradicionalno rješenje kod ovakvih automobila. Lijeva klizna vrata se doplaćuju.


Za udobnost se brine automatska klima, te podizači prednjih stakala. Prtljažni prostor u ovakvoj putničkoj varijanti je 356 litara koji je zbog visine i niskog utovarnog praga dobro iskorišten. Preklapanjem stražnje klupe prtljažni prostor raste na 884 litara te sa izvađenom klupom volumen iznosi izdašnih 2.5m3.


Motor 1.4 litreni HDi te 160 Nm okretnog momenta ne zvuči impresivno, ali se sasvim dobro nosi sa Nemom. Ubrzanje od 17s do stotke i maksimalna brzina od 150 km/h neće vam staviti osmijeh na lice, ali potrošnja koja se kretala nerijetko ispod 6 litara zasigurno hoće. U ponudi je još samo jedan agregat i to benzinski iste zapremine kojeg odlikuju nešto bolje performanse i sukladno veća potrošnja.


U vožnji, Nemo se ponaša neutralno i nakon svega par kilometara vožnje činit će vam se kao da vozite taj automobil cijeli život. Lagani 5-stupanjski manualni mjenjač ne iziskuje privikavanja i odmjeravanja dok visoki stupanj preglednosti ulijeva sigurnost.

Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.