U napetoj utakmici kuglači ipak bez bodova

U petak 31.10. igralo se 7. kolo 3. Hrvatske kuglačke lige sjever. Petoplasirani Kuglački klub "Varteks" iz Varaždina na kuglani "Varteks", ugostio je desetu "Elektru" iz Križevaca, ili je barem tako trebalo biti… Utakmica je počela nastupom standardnog prvog para Zvonko PosavecTomislav Sanković, no već pred kraj prvog seta, u 22. hicu, potrgao se automat za podizanje čunjeva na jednoj stazi. Nakon pauze od 15-ak minuta i neuspjelih pokušaja domaćina da osposobi kuglanu, odlučeno je da se utakmica preseli na kuglanu "Željezničar".

Nakon ponovnog starta utakmice, Posavec pobjeđuje protivnika za 3 čunja. Završava s 519 srušenih čunjeva, 3:1 u setovima i 4 promašaja. Sanković sa srušenih 534 čunjeva, gubi za 12 "drva" uz 2,5 :1,5 u setovima i 2 promašaja. U drugom paru nastupili su Miroslav Tkalec i Josip Knapić. Tkalec uz 7 promašaja ruši 536 "drva", što je bilo dovoljno za 2:2 u setovima i zaostatak od 23 čunja. Ni Knapić nije bio bolje sreće. Njegovih 514 čunjeva uz 7 promašaja donijelo je još 9 "drva" na konto domaćina.
Treći par sastavljen od Ivana Šimatovića i Željka Horvata imao je težak zadatak. Za izjednačenje je trebala jedna igračka pobjeda uz nadoknadu 41 čunja zaostatka. To je pošlo za rukom Šimatoviću. On ruši 563 čunja i s 3:1 u setovima i 5 promašenih pobjeđuje protivnika za 66 "drva". Međutim Horvat protiv "Varteksovog" najraspoloženijeg igrača, rezultatom 530 i 3 promašaja uspijeva osvojiti tek 1 set uz zaostatak od 38 "drva".

Bez obzira na rezultat od 6:2 za KK "Varteks", utakmica je bila neizvjesna do zadnje kugle, o čemu svjedoči konačni rezultat 3209:3196.

Vezano

Komentari su zatvoreni.