Samo deset novih zaraza virusom COVID-19 u posljednja 24 sata

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati je održao press konferenciju na kojoj su objavljene najnovije informacije vezane za koronavirus u Hrvatskoj.

“Imamo 10 novooboljelih, ukupno 1881 slučajeva. Testirano je 25610 osoba ukupno. Ukupno je i dalje 47 preminulih. U bolnicama je 324 bolesnika kod kuće 786. na respiratoru je 18 bolesnika, 5 manje nego jučer”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na početku konferencije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o popuštanju mjera koje se tiču propusnica.

“15 županija tražilo i dobilo suglasnost da ukinu propusnice za putovanja unutar županija. Zagrebačka i Grad Zagreb za njih je ukinuta propusnica između 2 županije. Cilj propusnica bio je usporavanje kretanja čime smo ostavrili dobre brojke. Pozivamo građane da i dalje budu racionalni kod napuštanja mjesta stanovanja. Glavno pravilo je i dalje – ostanimo doma.”

Krunoslav Capak govorio je o najavljenim serološkim istraživanjima.

“Ta su nam istraživanja interesantna da vidimo koliko je naša populacija prokužena s virusom. Da vidimo koliko uopće u populaciji ima asimptomatskih, ja se nadam da ćemo do petka dobiti sve što nam je potrebno za to provedemo. I da ćemo vrlo skoro imati rezultate, prva studija bit će na 1100 ispitanika”.

Vezano

Komentari su zatvoreni.