Traže se glumice za Čehovljeve ‘Tri sestre’


Udruga za glazbeno-scensku djelatnost „Dijalog“ iz Križevaca traži glumice za kazališnu predstavu „Tri sestre“ Antona Pavloviča Čehova (1860.-1904.) u režiji Borisa Čataja, u dobi od 20 do 25 godina, za ulogu Irine; od 25 do 37 godina, za ulogu Maše; te od 37 do 42 godine, za ulogu Olge. Ženske osobe zainteresirane za neprofitni amaterski glumački angažman trebaju poslati kratko pismo namjere s osnovnim osobnim podacima elektroničkom poštom na redakcija@krizevci.info, a prijave se zaprimaju do 5.11.2008.

Čehovljeva drama u četiri čina iz 1900. godine govori o životu tri sestre Prozorov negdje u ruskoj provinciji i njihovim čežnjama za Moskvom, koja u njihovim očima jedina pruža životne perspektive. Audicija, kao i glumačke probe, održavat će se u sobnom kazalištu „Nina Vavra“ u Križevcima, Trg J.J. Strossmayera 5, gdje je ujedno i sjedište udruge „Dijalog“.


Kazališna scena „Nina Vavra“ u Križevcima jedno je od rijetkih sobnih kazališta u Europi, a sa svojih 14 mjesta u gledalištu manje je i od njemačkog kazališta kod Frankfurta za koje su se Nijemci svojedobno hvalili da je najmanje na svijetu. Smješten u ugodnom ambijentu osmerokutne sobe u prizemlju Doma mladih, nekadašnje križevačke sinagoge, taj komorni teatar osnovao je još 1974. godine kazališni alternativac Boris Čataj.

Boris Čataj je kazališni redatelj i osnivač komornog teatra „Nina Vavra“. Od kritike prozvan Beckettovim sljedbenikom s gotovo religioznim pristupom njegovim djelima, te možda jedini s prostora bivše Jugoslavije koji postavlja Beckettove kratke drame, Čataj je višestruko nagrađivan na međunarodnom festivalu BRAMS (Beogradska revija alternativnih malih scena) – za najbolju režiju („Come And Go“) 1977. godine, za najbolju predstavu festivala („Ohio Impromptu“) 1986. te za dugogodišnje sustavno istraživanje Beckettove dramaturgije 1988. dok je godinu dana poslije ušao u žiri istog prestižnog festivala.

Režirao je i niz javnih gradskih priredbi u Križevcima, voditelj je škole glume pri Pučkom otvorenom učilištu Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.