Lopovi ne odmaraju ni ljeti

U sklopu nastojanja Policijske uprave Koprivničko-križevačke da prevencijom smanji broj provala u stanove i kuće tijekom godišnjih odmora glasnogovornik Dražen Laljek je na konferenciji za novinare nabrojao što obiteljima koje odlaze na višednevna putovanja nije preporučljivo učiniti. Ako ne žele skrenuti pozornost provalnika na svoju imovinu, moraju izbjegavati ostavljanje obavijesti o svojem putovanju na vratima ili telefonskoj sekretarici, jer onda potencijalni počinitelji znaju, provjeravati ih putem poziva na telefonske brojeve.
– Adresu na kojoj građani borave, broj telefona na koji ih se može dobiti te ključ od stana preporučljivo je ostavljati osobi od povjerenja, podsjetio je Laljek.

Uputno je prije odlaska s osobama od povjerenja dogovoriti redovito pražnjenje poštanskog sandučića, otvaranje prozora i slično, dok ostavljanje ključeve stana ili kuće ispod otirača i slično nije preporučljivo, naglasio je Laljek i izdvojio da nije na odmet ni ugraditi alarmni sustav ili videonadzor. Na kraju je kazao kako je u broj provala u Podravini i Prigorju znatno manji nego u drugim dijelovima Hrvatske, no da je svaka preventiva dobro došla.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.