Križevci – natječaj za projekt biološkog pročistača voda

Velike investicije u vodoopskrbni sustav Koprivničko-križevačke županije razlog su dosta čestih dolazaka i sastanaka predstavnika Hrvatskih voda s čelnicima općina i gradova, a posljednji takav susret održan je u Križevcima. Sudionici su bili župan Darko Koren, načelnici susjednih općina, predsjednik Uprave Komunalnog poduzeća Goran Gregurek, te direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić sa suradnicima i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.
– Održali smo ovaj sastanak u Križevcima da još jedanput prijeđemo po svim tim ugovorima, da izdefiniramo neke termine i rokove, dogovorili smo što planiramo napraviti do kraja šestog mjeseca, koje bi još pravce trebalo nominirati, eventualno pojačati ukoliko će se iznaći neka sredstva pri rebalansu programa Hrvatskih voda, a vjerujemo da hoće.

Jedna od tema razgovora bila je i izgradnja sustava odvodnje, točnije križevačkog kolektora istok, a gradonačelnik Hrg najbitnijim dogovorom smatra onaj o izgradnji biološkog pročistača voda.
– U stvari je ponovljen natječaj za projektiranje biološkog pročistača u Križevcima, kojem je baš ovih dana bilo otvaranje ponuda, tako da smo razgovarali i o tom projektu koji se priprema, da i Križevci dobiju biološki pročistač.

Iako još nije bilo riječi o omjerima u kojima će se taj projekt financirati, gradonačelnik Hrg napominje da su natječaj za pročistač raspisale Hrvatske vode, projekt se nalazi u njihovom programu, pa očekuje da će većim dijelom biti plaćen iz državnih izvora.

Vezano

Komentari su zatvoreni.