Izabran Županijski savjet mladih

PRIZNANJA Vijećnici odlučili o dobitnicima županijskih priznanja
      
KOPRIVNICA – Ovogodišnjim dobitnikom najvišeg priznanja – nagrade za životno djelo, jučer je odlukom vijećnika Županijske skupštine postao umirovljeni križevački profesor dr. Valentin Puževski. Nagrađen je poveljom i novčano sa 35.235 kuna, kako je navedeno u popratnom obrazloženju, za postignute uspjehe u radu i osobite zasluge u prosvjeti, kao i međuljudskim odnosima.


Nagrada za životno djelo dr. Valentinu Puževskom

Pet kandidata
Osim njega za isto priznanje bilo su još nominirani Martin Sagner iz Zagreba, Dražen Podravec iz Virja, Krunoslav Heidler iz Đurđevca i Mladen Pavković iz Koprivnice. To će priznanje biti uručeno na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana županije 11. travnja.

Vijećnici su jučer odlučili i o drugim priznanjima te su tako nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije, povelja sa zlatnikom, pripale Športskom društvu Podravac iz Virja i križevačkom Visokom gospodarskom učilištu.

Nadalje za iznimna postignuća u prošloj godini sa 7047 kuna nagrađeno je Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Velikog Otoka i Klub za starije osobe Mariška koji djeluje pri koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, a uz to podijeljeno je i pet zahvalnica udrugama i pojedincima za postignute rezultate na pojedinim područjima djelovanja.

Za veću konkurenciju
Primit će ih također na svečanoj sjednici Županijske skupštine koprivnička podružnica Hrvatskog liječničkog zbora, Društvo izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca, Forum žena Đurđevca, Udruga Potkalničkih plemenitaša iz Gornje Rijeke i Tomislav Majić iz Sv. Ivana Žabnog.

Iako je ove godine za dodjelu spomenutih priznanja istaknuto čak 27 pojedinaca te udruga i organizacija prijedlozi još uvijek, kako je napomenuo predsjednik Županijske skupštine Milivoj Adrolić, ne doloze u većem broju od udruga. Više su u tome, rekao je, aktivnije općine i gradske uprave čak i pojedinci. Stoga ih je pozvao da već iduće godine predlože veći broj kandidata iz svojih redova, prvenstveno onih koji se ističu zapaženijim radom u njihovim sredinama čime će se, smatra, povećati konkurencija, a time doći i do kvalitetnijih izbora dobitnika  županijskih priznanja.

Na jučerašnjoj sjednici vijećnici su tajnim glasovanjem izabrali i prvi Županijski savjet mladih, u kojemu su: Petra Novak (Imbriovec), Sanela Vitez (Križevci), Bojan Tucaković (Koprivnica), Dario Kemenović (Križevci), Denis Košćak (Koprivnica), Nikola Pandurić (Križevci), Andreja Popijač (Koprivnica), Maja Janeković (Koprivnica), Mario Kolar (Molve), Hrvoje Samardžić (Koprivnica) i Nikolina Zagorec (Križevci). Ukupno je bilo istaknuto 28 kandidata od čega najviše s područja koprivničkog kraja (19) te križevačkog (šest).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.