Razgledajte ‘kojekakve slike’ u ‘Arteriji’ još tri tjedna

Križevački foto-kroničar i pokretač jedne od prvih internetskih stranica posvećenih Križevcima, Ivan Mihalić zvan Ciha sugrađanima se predstavlja i kao slikar pejsaža. Naime, u kavani Arterija na Strossmayerovom trgu u Križevcima postavljeni su slikarski radovi ovog svestranog umjetnika.

"Koje-kakve-slike", kako je nazvana prva samostalna izložba Mihalićevih slika, nude petnaestak djela nastalih tehnikom ulja na platnu i dva ulja na lesonitu a mahom su posvećena Mihalićevim rodnim Križevcima, ali i Varaždinu, gradu njegovog školovanja te Kalniku.
U prigodnom osvrtu napisanom u katalogu izložbe, Zoran Homen naglašava kako se Ciha "pojavljuje kao slikar s vlastitim stilom, prepoznatljivom sigurnošću i s umjerenim koloritom", pokazujući "kao slikarski početnik zrelost i formirani stil kojega karakterizira slobodna slikarska gesta i zrelo likovno razmišljanje."
Mihalić je posljednjih nekoliko godina bio ponajviše aktivan kao fotograf, bilježeći gradske vedute, osobe i događaje ali i kao kajkavski pjesnik i autor šaljivih tekstova i komentara svakidašnjice. Njegova je trajna fascinacija grad, što je osim fotografskim izložbama pokazao i slikama, potvrđujući da su mu križevačke osobitosti preokupacija i ljubav.
Koje-kakve slike ostaju na uvid građanima i posjetiteljima Arterije sve do 27. travnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.