Svaka deseta trudnoća u županiji je visokorizična

U Koprivničko-križevačkoj županiji prošle godine statistike bilježe oko 1100 poroda, u kojima je svaka deseta beba na svijet došla nakon visokorizične trudnoće, rečeno je na koprivničkom predstavljanju humanitarne akcije ‘Što osjeća mama, osjeća i beba’. Zagrebačka banka svoju donaciju godine odlučila je namijeniti upravo toj akciji, kojoj je svrha poboljšati uvjete često dugotrajnog boravka budućih majki u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, pojasnio je predstavnik ZABE Marko Lohajner.

– Zagrebačka banka se uključila u ovu veliku nacionalnu ali i regionalnu akciju za rekonstrukciju i dogradnju odjela za Patologiju trudnoće 2 upravo u zagrebačkoj Petrovoj i to dodjelom prve donacije u iznosu od 400.000 kuna.
Osnovni cilj ove akcije je podizanje minimalnih standarda, higijenskih i prostornih uvjeta dugoročnog boravka upravo u Petrovoj bolnici.

Ta je zdravstvena ustanova referalni centar za dijabetes u trudnoći, naše prvo učilište nakon studija medicine, centar za specijalizacije iz ginekologije i opstetricije i često jedini spas za nemali broj žena i iz Podravine i Prigorja, podvukao je rukovoditelj djelatnosti za zdravstvenu zaštitu žena u koprivničkoj bolnici Mirko Csik.
– Opća bolnica Koprivnica godišnje zbrinjava oko 100 rizičnih i oko 30 do 40 patoloških trudnoća. Svakotjedna i mjesečna suradnja posebno u patoloških trudnica odvija se isključivo u suradnji sa Petrovom.

U ime Grada Koprivnice, zahvalu na donaciji Zagrebačkoj banci uputila je dogradonačelnica Vesna Želježnjak.
– Podržavamo ovakve akcije i nadamo se da će vaš primjer slijediti i drugi poslovni subjekti u našem gradu i želimo se zahvaliti vama što ste odabrali naš grad da se krene s ovom akcijom. Hvala vam lijepo!

Za planiranu adaptaciju i dogradnju bolničkih odjela Petrove potrebno je prikupiti 3,5 milijuna kuna, a svoj novčić od 5 kuna na taj iznos možete priložiti i vi pozivom na broj 060 9004.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.