Završila MUP-ova akcija ‘Mir i dobro’

Glavno obilježje akcije ‘Mir i dobro’ u Koprivničko-križevačkoj županiji je da nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja ni druge posljedice uporabe ubojitih sredstava, istaknuo je glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek. Ta je preventivna MUP-ova akcija počela 10. prosinca, završila u ponedjeljak, a po Laljekovim podacima, na području Podravine i Prigorja, policijski službenici izuzeli su devet komada oružja, 1311 komada streljiva, devet komada raznih eksplozivnih sredstava, dok nije bilo oduzimanja pirotehničke galanterije.

Inače, uporaba pirotehnike od prije tjedan dana više nije dopuštena, a petarde ćemo opet moći koristiti tek nakon idućeg Božića. A što se tiče ostalih rezultata akcije ‘Mir i dobro’, Laljek je izvijestio:

– U svezi nezakonitog posjedovanja narečenih predmeta utvrđeno je sedam prekršaja za koje je prijavljeno pet počinitelja te jedno kazneno djelo s jednim počiniteljem. Ukupno je zabilježen 41 prekršaj protiv javnog reda i mira i 68 počinjenih kaznenih djela. Uhićene su dvije osobe po raspisanoj tjeralici, a prilikom kontrole granice zapriječen je ulazak 56 stranih državljana.

Preventivnu akciju ‘Mir i dobro’ MUP provodi od ’93. i njome nastoji osigurati povoljno stanje sigurnosti građana u vrijeme blagdana. U odnosu na prošlu akciju na području Podravine i Prigorja oduzeto je mnogo više oružja i streljiva, a veći je i broj prijavljenih osoba zbog njihovog nezakonitog posjedovanja, no, kao ni lani, propucavanja i posljedica uporabe eksplozivnih sredstava i pirotehnike nije bilo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.