Hrg: Od države očekujemo 7,26 milijuna kuna

Planirani proračun za 2008. godinu iznosit će 64,553.486 kuna, od čega prihodi čine 56,971.486 kuna te 7,582 milijuna kuna prenesenih sredstava podignutog kredita u 2006. godini. Od planiranih prihoda, porezni će se povećati za šest posto, a planirani porez i prirez na dohodak iznosi 31,405.986 kuna. Najveći dio proračuna, 45 posto, bit će utrošen za uređenje komunalne i prometne infrastrukture Križevaca.
– Programom građenja u 2008. godini nastavljamo veliki dio projekata koje smo počeli ove godine. Osim dovršetka izgradnje nogostupa uz Helensku cestu, u ulicama Ivana Lepušića te Marcela Kiepacha, planiramo izgraditi i nogostup u Istarskoj ulici. Nakon izgrađene mrtvačnice u Velikom Ravenu, nastavljamo s istim projektom i sredstvima u Glogovnici, a planiramo završiti i projektnu dokumentaciju za mrtvačnicu u Apatovcu. Pristankom tvrtke Badel da se na bunar Grad može priključiti cjevovodom za selo Apatovec, stvoreni su uvjeti za projektiranje vodovodne mreže u selu koje nema ni metra vodovoda, a nalazi se na vodi – rekao je Anđelko Nervo, pročelnik odjela za stambeno-komunalne djelatnosti.

Jedan od značajnijih projekata koji će biti financirani iz proračuna jest uređenje gradskih trgova, za što će Grad izdvojiti oko pet milijuna kuna.
– Radi se o značajnom projektu koji će trajati dvije godine. Trenutno je u izradi trodimenzionalni prikaz budućeg izgleda križevačkih trgova koji će građani uskoro moći vidjeti pokraj ulaza u gradsku upravu – kazao je gradonačelnik Branko Hrg.
Ovisno o raspoloživim sredstvima drugih izvora financiranja, moguća je izgradnja nadvožnjaka preko ceste od Križevaca prema Bjelovaru, a troškove radova u iznosu 40 milijuna kuna financirat će Hrvatske ceste. U istom je planu projektiranje i rekonstrukcija ceste Branitelja Republike Hrvatske, Supilove, Markovićeve ulice te Lepušićeve ulice.
– Iz državnog proračuna očekujemo 7,26 milijuna kuna, od čega je više od četiri milijuna kuna namijenjeno za namirenje troškova školstva, a tri milijuna za križevačku javnu vatrogasnu postrojbu. Značajan prihod u proračunu čine planirana bespovratna sredstva od međunarodnih organizacija za novu poduzetničku zonu Gornji Čret – kazao je Darko Masnec, pročelnik odjela za gospodarstvo i financije.
Planirani proračun za 2008. godinu nadmašio je prošlogodišnji za više od deset milijuna kuna, a dosad je, prema riječima Darka Masneca, ostvareno gotovo 80 posto proračuna za ovu godinu, pa su gradski čelnici i više nego zadovoljni.

Vezano

Komentari su zatvoreni.