Koliko će Križevčana donijeti glasove?

Nešto manje od 19 tisuća građana Križevaca i okolnih sela (koja ulaze pod grad) ima pravo glasa na parlamentarnim izborima što se u nedjelju 25. studenoga provode u Hrvatskoj. Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva točno je 18.481 stanovnik Križevaca registriran za glasanje. Međutim predsjednica GIP-a Mirjana Nemec ističe kako "nažalost taj broj još uvijek nije precizan jer nam još uvijek iz Matičnog ureda nisu dostavljeni cjelokupni izvodi iz popisa birača."

Službeni broj birača koji će glasati u 55 biračkih mjesta na području grada GIP bi iz Matičnog ureda trebao dobiti oko podneva. No to neće biti i konačan broj jer će u ova četiri dana do izbora, pretpostavlja se, biti i onih koji će s punoljetnošću steći pravo glasa. Broj osoba koje s trenutnih 18 i 19 godina u nedjelju imaju glasački debi u GIP-u nam nisu znali reći. Oni koji će 18. rođendan slaviti upravo u nedjelju 25. studenoga, prema zakonu ne glasuju i neće dobiti glasački listić.

BROJ BIRAČA (po općinama): Križevci – 18.481, Sveti Ivan Žabno – 4.523, Sveti Petar Orehovec – 3.939, Gornja Rijeka – 1.562, Kalnik – 1.277.

Vezano

Komentari su zatvoreni.