Podravce i Prigorce ne muče paklene temperature

Sunce koje nesmiljeno prži ovih dana donoseći val najviših ljetnih temperatura izgleda da, bar za sada, ne čini prevelike zdravstvene poteškoće Podravcima i Prigorcima. Prema podacima ravnatelja Hitne pomoći županijskoga Doma zdravlja Zlatka Kučande, danas je nešto lošije stanje bilo jedino u križevačkoj ispostavi Hitne službe:
– Ukupno, situacija je relativno dobra, osim u Križevcima, gdje je zabilježeno nešto više intervencija i na terenu i u ambulanti. U Đurđevcu i Koprivnici stanje je relativno uobičajeno.

Doktor Kučanda smatra da su za to zaslužna pravodobna upozorenja upućena građanima putem medija, ali dodaje da će oprez biti još potrebniji u narednim danima.

– Oprez je svakim danom sve nužniji, jer je organizam sve dulje izložen povećanom stresu, a temperature će prema najavama hidrometeorologa, biti još i više. Stoga preporučam pridržavanje uputa o uzimanju puno tekućine laganom oblačenju, izbjegavanju teških poslove te da se nikako ne izlazite na sunce između 10 i 18 sati – naglasio je Kučanda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.