Za ‘Zeleni cvijet’ Molve, Koprivnica i Križevci

Do kuda se stiglo u provedbi ovogodišnje akcije ‘Volim Hrvatsku – Zeleni cvijet’ jedna je od tema o kojoj su izviješteni članovi Vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Njezin direktor Zdravko Mihevc naveo je da su završena natjecanja u likovnim radovima mališana vrtića i učenika osnovnih škola, kao i literarno natjecanje osnovaca, podijeljene su nagrade najboljima i održana izložba njihovih radova. A sada je u tijeku drugi dio akcije – izbor najuređenijih mjesta i gradova.

– ‘Na žalost, nemamo veliki broj prijavljenih, prijavili su se općina Molve za najuređenije mjesto, grad Koprivnica u kategoriji najuređenijeg grada, te grad Koprivnica i Križevci u nekoliko pojedinačnih kategorija.’
Predstoji dolazak ocjenjivačkih komisija Hrvatske turističke zajednice, a iako one neće imati puno posla kod nas, direktor Mihevc se nada da će kao i proteklih godina, neko od priznanja stići u Podravinu i Prigorje. U županijskoj Turističkoj zajednici također očekuju da će se općine i gradovi odazvati natječaju Glavnog ureda krovne turističke organizacije, kojim se dodjeljuju sredstva za čišćenje divljih deponija smeća i uređenje mjesta.
– ‘Mi smo obavijestili sve turističke zajednice o tome da ta sredstva postoje i da mogu aplicirati za njih. Vidjet ćemo koliko ćemo dobiti računa, koliko će biti dokaznica o izvedenim poslovima, pa ćemo ta sredstva onda raspodijeliti.’
Na sjednici Turističkog vijeća članovi su izviješteni i o sudjelovanju županijske Zajednice u izradi turističkih brošura o središnjoj Hrvatskoj i o regiji Dunav-Drava-Sava, te u organizaciji nastupa naših vinara na ‘Vinoviti’.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.