‘POOHFEST’ koncertom darivao Kalničane


Prvo izdanje križevačkog festivala puhačke glazbe POOHFEST, nakon susreta orkestara iz Predavca, Sv. Križa Začretje, Dubrovnika i Križevaca u petak te svečanog koncerta Orkestra Hrvatske vojske iste večeri, u subotu je gostovalo u mjestu Kalnik, s jednodnevnim turističkim izletom za goste iz Dubrovnika i večernjim koncertom Gradskog puhačkog orkestra Križevci i Glazbe Zaton na otvorenom ispred crkve Sv. Brcka.

Obilazak mjesne crkve i jedinstvenog Biblijskog vrta mira gostima je upriličio kalnički župnik Mladen Vidak, jedan od inicijatora ovog događaja, a vrh Starog grada Kalnika oni najodlučniji osvojili su s općinskom pročelnicom Jasminom Žibrin.

U 19 sati svečanom koncertu na otvorenom prisustovalo je pedesetak mještana Kalnika, koji su svaku izvedbu obaju orkestara popratili velikim pljeskom i odobravanjem, ugodno iznenađeni nesvakidašnjim događajem i daškom Spravišča u svom mjestu. U odličnoj atmosferi proteklo je nešto više od sat vremena puhačkog muziciranja, koje je završilo mozaikom dalmatinskih hitova u izvedbi Glazbe Zaton pod ravnanjem Dražena Laskača. Na kraju glazbeno-turističke večeri gosti i domaćini su izmijenili prigodne poklone i suvenire i najavili nastavak druženja te izmjene kulturnih gostovanja.

Time su prvi POOHFEST u svom dvodnevnom izdanju i križevački puhački orkestar, ovogodišnji prvak s državne smotre, znatnim naporima podigli kulturnu ponudu u gradu i okolici na zavidnu razinu, što je topla preporuka i budućim pokroviteljima, dok ovogodišnje vrijedi spomenuti: poduzeća Podravka, Improm, Kalničke vode, Mlinar, 321Foto te Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci i općina Kalnik.

Vezano

Komentari su zatvoreni.