Obed po križevački i kušalište kod kupališta protiv gladi i žeđi

Tvrtka KTC iz Križevaca preuzela je brigu biti generalni sponzor 40. jubilarnog križevačkog velikog spravišča, čije održavanje je potpomogla s oko 100 tisuća kuna. Međutim uza značajan dio financijskog kolača KTC je zaslužan i za jela koja će tijekom tri dana nuditi pod svojim šatorom kod gradskog bazena. Jelovnik, odnosno špajs-karta po štatutima broji oko 40 jela, kojima su nadjenuta originalna imena u duhu spravišča.

Služit će se tako gljunta ocurkov s črljenem lukem (čvarci s lukom), amica z zeljem (buncek), pesjačka janjetina, doljnjegradski odojek, šnicljin Marije Terezije, papaljine črne kraljice, varoški gra: s kobasi (grah), kramper špekem (krumpir sa slaninom), preštimani hot-dog, testenina micika (s piletinom) itd.

Istaknute cijene jela i pića upućuju da će se uloženo KTC-u brzo vratiti jer će biti teško odoljeti malom točenom pivu po tri ili kupici gemišta po pet kuna kad je janjetina po 90.

Na konferenciji za novinstvo Melanija Zorko kazala je da je njena tvrtka ponosni sponzor ove jubilarne manifestacije i da je ova gastronomska ponuda KTC-a već provjerene kvalitete.

Neće se dobro jesti samo u KTC-ovom okrilju, koji je svoju ponudu nazvao obedom po križevečki. Naime u nedjelju 10. lipnja uz Gradsko kupalište (bazen) ujutro će biti otvoreno Kušalište križevačkih gušti, kao priredba domaćih jestvina, u okviru koje je zamišljen i dvoboj, odnosno kulinarski turnir fišpaprikaš vs. lovački gulaš. Saznat će se konačno u kojem se ta dva obroka više gušta, a priredbu će svojim voditeljskim umijećem začiniti Davor Dretar-Drele. U podne će se na kušalištu, u okviru Štrukljade odmjeravati okusi različitih štrukli.

Po štatutima će, najzad, postupati i članovi udruge vinara i vinogradara Bilikum, koji će treću godinu zaredom u hotelu Kalnik u subotu i nedjelju imati Izložbu vina križevačkih goric, na kojoj se piju ponajbolje kapljice s naših vinograda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.