Na dječaka u školi pao gol i nagnječio mu kralježnicu

KRIŽEVCI, KOPRIVNICA – Petnaestogodišnjem Nikoli Jazvecu iz Podvinja Mihovečkog, učeniku osnovne škole Sveti Petar Orehovec, u četvrtak je ozlijeđena vratna kralježnica nakon što su na njega na školskom igralištu pala vrata.

Prema priopćenju policije, riječ je o teškoj tjelesnoj ozljedi zbog čega policija istražuje moguću kaznenu odgovornost škole. Srećom, kako su nam potvrdili u koprivničkoj bolnici, dječaku kralježnica ipak nije pukla, nego je napukla. Prema riječima liječnika Dragutina Šnajdera, dječak je pri svijesti nije u životnoj opasnosti. Dosadašnje su pretrage pokazale da nije zadobio teže ozljede kralježnice, nego je riječ o napuknuću. Kako doznajemo od ravnatelja škole Stjepana Lučkog, dječak je ozlijeđen u popodnevnoj smjeni, tijekom posljednjeg šestog sata.

– Učenici 8. razreda, iz kojega je i ozlijeđeni Nikola, imali su vjeronauk i na nagovor učenika nastavnik vjeronauka, svećenik Stjepan Soviček, pustio ih je ranije sa sata kako bi zajedno s njima igrao nogomet. Sve se, kako sam doznao, dogodilo u trenutku kad se Nikola rukama uhvatio za vrata želeći na gornjoj prečki napraviti kolut natrag. U tom je trenutku gol pao na njega i ozlijedio ga – rekao nam je ravnatelj Lučki. Dodao je da mu je žao zbog nesreće, napomenuvši da gol u tom trenutku nije bio učvršćen.

– To sam primijetio nakon nezgode i moram reći da to nije prvi put da nam netko izvadi vijke kojima je za asfalt učvršćen gol. Domari su vrata fiksirali u više navrata, no ovaj put nismo na vrijeme primijetili da su ponovno bez vijaka – rekao nam je ravnatelj Lučki.

Roditelji ozlijeđenog dječaka Nikole danas su nam rekli da su se upravo vratili iz bolnice i kako očekuju da će Nikola biti dobro. Naime, liječnici su im priopćili da je došlo samo do otkrhnuća jednog kralješka te da sumnje na pomak kralježnice nisu potvrđene.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.