Polančec obećao asfalt u rujnu, a radova još nema

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – Radovi na cesti Možđenec – Sudovec, jedinoj neasfaltiranoj državnoj cesti u Hrvatskoj, prema riječima potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, izrečenim nedavno u Križevcima na tribini HDZ-a, trebali su biti završeni do 30. rujna.
No, zasad radovi na cesti za koju je po odluci Vlade s lipanjske sjednice u Koprivnici, država izdvojila 8,5 milijuna kuna, nisu ni počeli.

No, upitno je i kada će započeti iako je potpredsjednik Polančec u Križevcima, tom prilikom, naglasio i kako će se inzistirati da cesta bude završena do kraja godine. Izgleda, ipak, da odluka o cesti D 22 nije bila u paketu dovoljno pripremljenih, iako se tromjesečno kašnjenje s održavanjem sjednice u Koprivnici opravdavalo željom da se odluke koje se tiču Županije, što temeljitije pripreme. Tako barem neslužbeno doznajemo od stručnjaka iz Hrvatskih cesta.

– To je posve politička odluka, jer ako se želi napraviti kvalitetnu cestu, nije dovoljno samo nanijeti asfalt na postojeću kamenu podlogu. Radovima treba ozbiljno pristupiti i projektirati cestu, te napraviti sve što je potrebno, jer na cesti D 22 ima i nekoliko odrona i klizišta, pa bi bilo neozbiljno samo nanijeti asfalt zbog želje da cesta bude dovršena do kraja godine – kazao nam je stručnjak iz Hrvatskih cesta. Dometnuo je da o nedovoljnoj pripremljenosti odluke Vlade govori i podatak da je Vlada čak pogriješila oko imena i dužine ceste.


Cestu su, naime, nazvali cestom Kalnik – Ljubišćica, te je rečeno da cesta inače dugačka 6,2 km ima 5,5 km. Međutim, na naše uporno inzistiranje iz Uprave Hrvatskih cesta u Zagrebu nisu se službeno željeli izjasniti o cesti D 22, što možda ne treba ni čuditi s obzirom na riječi potpredsjednika Polančeca u Križevcima.

– Uvjeravam vas da će to biti učinjeno ili će se ta cesta otvoriti ove godine ili će je morati netko drugi otvarati – kazao je Polančec, napomenuvši da je to nedavno rekao i predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta, nakon što je “dobio signale da oni baš nisu ozbiljno shvatili prilično jasno naređenje u vezi ceste D 22”.

Polančec tvrdi da cestari nisu ozbiljno shvatili prilično jasno naređenje u vezi potrebe asfaltiranja ceste D 22
    
Cestari, pak, tvrde da je Vlada čak krivo navela ime te državne ceste i navela da je dugačka 5,5, a ne 6,2 kilometra

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.