Susjedu napala sjekirom optuživši je za smrt muža

JutarnjiList.gifStanari Baltićeve 2 godinama upozoravali na poremećenu stanarku koja je svakodnevno imala ispade , no do ovog događaja koji je mogao završiti tragično nitko nije reagirao

KRIŽEVCI – Osamdesetogodišnja Vjekoslava Šinko, stanarka zgrade u Ulici Baltićeva 2, jučer oko 10 sati sjekirom je napala svoju prvu susjedu Karmelu Tomasović (66).
Na sreću, gospođa Tomasović završila je “samo” s posjekotinama lica i lijeve šake ruke, nakon čega se uspjela istrgnuti pomahnitaloj starici koja ju je pokušavala ugurati u svoj stan i pobjeći iz zgrade.
– Posve sam u šoku. Ništa nisam napravila. Išla sam u hodnik po vrećicu i ona me dočekala sjekirom, vičući da sam joj ubila muža koji je, pak, umro prije pet godina – rekla je žrtva Karmela Tomasović prije nego što je odvezena na šivanje u koprivničku bolnicu.

Da su se ovakvog raspleta pribojavali godinama, rekli su nam ogorčeni stanari zgrade koji su nas i pozvali, smatrajući da se bez javnosti njihov problem s gospođom Šinkom neće riješiti ni nakon ovog pokušaja ubojstva.

– Mi stanari na desetke smo puta zvali i policiju i socijalni rad, jer gospođa Šinko nam svojim neuračunljivim ponašanjem već godinama svima radi probleme i smatramo da je treba smjestiti u bolnicu. Sjekirom je već prijetila i muškarcima. Došlo je do toga da nam se djeca boje prolaziti kroz hodnik, a za slučaj gospođe Šinko ipak nitko nije nadležan – rekli su nam šokirani stanari i žrtvina kuma Božica Međeral.

Dometnuli su kako je policija više puta intervenirala u zgradi jer je gospođa Šinko sjekirom razbila vrata susjedu Željku Majnariću, bacala izmet na prolaznike, polijevala ih vrućom vodom, automobile parkirane ispred zgrade polijevala bojom…

– Što ako se gospođa Šinko vrati u svoj stan za 48 sati, kako smo za vrijeme uviđaja čuli da je to moguće. Ja se u tom slučaju ne vraćam u svoj stan – rekla nam je šokirana žrtva Tomasović. U prozvanom Centru za socijalnu skrb jučer nismo mogli dobiti nikakvu izjavu, “jer je ravnateljica koja je jedina ovlaštena za davanje izjava na godišnjem odmoru”.

No, u policiji su nam potvrdili da su na desetke puta intervenirali u Baltićevoj 2. Međutim, prema riječima glasnogovornika Roberta Vulića, “policija po zakonu osobu bez uputnice i naloga može sprovesti u medicinsku ustanovu da joj se pruži psihijatrijska pomoć tek u slučaju kad osoba pokaže da će nekog napasti ili sama sebi nauditi”.

U svim ostalim slučajevima smještanje u ustanovu neke osobe je stvar liječnika – kaže Vulić. Kuma žrtve Božica Međeral rekla nam je da se ona obraćala i liječnici  dr. Mariji Črneli. Međutim, ni obraćanje liječnici nije dalo nikakve rezultate.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.