Bez jamaca kredit od 200.000 eura!?

VecernjiList.gifKREDITI Neki traže jamce putem oglasa, a drugi nude ogromne kredite za koje jamci uopće nisu potrebni
        
KRIŽEVCI – Davor iz Križevaca nalijepio je na telefonsku govornicu
oglas kojim traži nekoga s 2000 kuna plaće koji bi mu bio jamac za
20.000 kuna kredita. Nudi i nagradu u visini od 10 posto kredita, ili
pak protuuslugu da mu on bude jamac.
Kaže da mu kolege iz tvrtke ne mogu biti jamci, a koga je god pitao,
već je i sam zadužen kreditima, pa mu nije preostalo drugo nego da
jamca potraži putem oglasa.

Poček dvije godine

I dok on još uvijek tako traži jamca, na lokalnom se radiju neprekidno vrte obavijesti o više nego povoljnim ponudama za sve vrste kredita, gotovinske, investicijske, poduzetničke.

Anonimni "bankari" nude više od jakih banaka jer kredit mogu dobiti čak i nezaposleni, umirovljenici, poljodjelci, i što je najvažnije, ne moraju imati jamce. I to nije sve, jer nudi se i privlačna mogućnost počeka i do dvije godine s plaćanjem prvog obroka kredita. Jedna privatna agencija, ili možda posrednik, iz Koprivnice nudi bez jamaca gotovinski kredit do 20.000 eura i hipotekarne kredite do čak 200.000 eura.

Bez crnih lista

Drugi "bankar" iz Križevaca oglašava da daje kredite uz povoljne kamate i mogućnost "zatvaranja crne liste", odnosno preuzimanje otplate staroga kredita. Radi sastanka treba unaprijed telefonski dogovoriti mjesto i vrijeme. Kako neslužbeno doznajemo, pojedinci traže polog uz obećanje da će odobriti primamljiv kredit.

Drugi su se, pak, opekli jer su zbog kredita ostali bez kuće, stana i drugih nekretnina, čime su jamčili otplatu. Zakašnjenje u otplati skupo su platili zelenaškim kamatama i gubitkom vlasništva, o čemu svjedoče i brojne sudske ovrhe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.