Čizme Marka Pola dao izraditi Križevčanin

Cizme_Marka_Pola.jpgPovodom članaka o renesansnim čizmama Marka Pola objavljenih u današnjim izdanjima Jutarnjeg i Večernjeg lista, uredništvo portala Križevci.info danas je kontaktiralo križevačku tvrtku Camellia i njenog predstavnika Rudolfa Petrinca, s ciljem provjere nekoliko
iznesenih navoda.

Naime, u članku iz Jutarnjeg najprije se navodi kako su vukovarsku
tvornicu Borovo za izradu čizmi "Korčulanima preporučili zagrebački
dramski umjetnici"
, zatim da je ponuda za izradu replike stigla "iz
HNK Zagreb"
, a oba lista navode kako će lutke Marka Pola i Kublaj-kana biti postavljene
"u Međunarodnom centru Marko Polo na rodnoj Korčuli".

Pošto je uredništvo križevačkog portala već neko vrijeme djelomično upoznato s Petrinčevim poslovnim planovima na temu Marka Pola, navodi iz članaka činili su se neprecizni i dijelom netočni. Sumnje je potvrdio i sam poduzetnik, uz napomenu da je demantij već uputio hrvatskim dnevnicima, a također pokušava stupiti u kontakt s Media servisom, koji je vijest plasirao putem hrvatskih radijskih postaja.

Slica_Marka.jpgIstina je, kaže Petrinec, da posljednjih pet mjeseci desetak profesionalaca, od maskera, šminkera i vlasuljara do filmskih i kazališnih kostimografa, krojača i obućara, izrađuje obje spomenute lutke isključivo po narudžbi Camellije. Skice replika, napominje, zaštićene su autorskim pravom, a spomenute lutke bit će postavljene u njegovom poslovnom prostoru u Korčuli, a ne spomenutom Međunarodnom centru.

Naime, mladi diplomirani ekonomist Petrinec već nekoliko mjeseci radi na ostvarenju vlastite ideje o ekskluzivnoj suvenirnici uz rodnu kuću Marka Pola u starome gradu u Korčuli. U čitav projekt do sada je uključeno preko tri stotine ljudi, radeći na uređenju prostora i samom brandingu, koji će pokrivati pedesetak novih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Otvorenje suvenirnice u Korčuli najavljeno je za sredinu svibnja, kad će lutke Marka Pola i Kublaj-kana u prirodnoj veličini dočekati prve turiste u novouređenom ambijentu, dok će se lutke i novi proizvodi premijerno predstaviti na ovogodišnjem sajmu autohtonih proizvoda Vinistra Poreč od 29. travnja do 2. svibnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.