Čitanje djeci od najranije dobi – 26.01.2016

Pozivamo odgajatelje, učitelje, pedijatre i sve zainteresirane na tribinu: Čitanje djeci od najranije dobi.
Tribina će se održati 26.1.2016. u 17 sati, u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice.
Gost tribine: Snježana Berak, mag. bibl., koordinatorica kampanje „Čitaj mi“ za Bjelovarsko – bilogorsku županiju, potpredsjednica Hrvatskog čitateljskog društva i voditeljica Igraonice na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar
***
Istraživanja su pokazala da je upravo rana dob vrijeme najintenzivnijeg razvoja djeteta, vrijeme u kojem se ono što je propušteno teško ili nikako kasnije nadoknađuje.
Istraživanja također pokazuju da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, razvijaju predčitalačke vještine, a razvoj vještina rane pismenosti putem iskustva čitanja i pričanja izravno je povezan s uspjehom u učenju i poslovnim uspjehom.
Nadalje, mozak djeteta koje je izloženo ranoj stimulaciji (dijete kojem se čita i s kojim se razgovara) u petoj godini života ima izuzetno razvijena područja koja su odgovorna za čitateljske i govorne sposobnosti.
Zbog svih navedenih spoznaja, s čitanjem valja započeti od rođenja djeteta kako bi postalo dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece.

Izvor: Knjižnica – događanja

Vezano

Komentari su zatvoreni.