Lukačići trebaju pomoć – vatra im je progutala dom

Mještani Ivanca Križevačkog, susjedi i poznanici već su se angažirali oko pomoći obitelji Lukačić koja je prekjučer ostala bez doma, nakon što je požar progutao kat njihove kuće. Srećom nitko nije ozlijeđen, to je prvo o čemu razmišlja otac Zdravko koji je tog jutra oko 4 sata otišao na posao, dok su ukućani još spavali. Spasila ih je mama Mihaela koja je osjetila dim i probudila kćeri i oca koji živi u prizemlju, a kuća je već gorjela.

Prvi sam zvao vatrogasce“, rekao nam je Lukačićev susjed koji je došao ponuditi pomoć, dok nam Zdravko pokazuje fotografije i video snimku koje mu je poslala kćerka tog jutra dok je on već bio na radnome mjestu, a ona u dvorištu gledala kuću u vatri i vatrogasce koji je pokušavaju spasiti. Potpuno je izgorjela gornja etaža kuće, stan u kojem je živjela četveročlana obitelj, a i djedovo prizemlje trenutačno nije za stanovanje jer je natopljeno i mokro od gašenja vatre.

Trebat će promijeniti sve instalacije u kući jer su ovako mokre opasne“, kaže Zdravkov poznanik koji je također ponudio pomoć. Ne žele da ih spominjemo i hvalimo, čovjeku treba pomoć, kažu, nismo mi važni. Lukačići su već puno toga raščistili, uklonili i pobacali, a Zdravko užurbano organizira obnovu kuće kako bi se što prije vratili u svoj dom.

Drvenu građu, grede i drugi materijal kupio sam sam, Grad nam je osigurao 5000 eura za materijal za pokrov. Pomažu mi prijatelji, mnogi majstori su obećali pomoći na obnovi kuće“, kaže dok mu opet zvoni telefon. Pomoć je ponudio KTC osiguravši obitelji smještaj za mjesec dana u njihovom hotelu. I građani su se uključili, donirali su odjeću i druge stvari koje su Lukačićima itekako bile potrebne jer su iz kuće istrčali u pidžamama.

Veliko hvala svima koji su nam uskočili u pomoć. Odjeće imamo dovoljno, nemamo kamo s njom jer smo u privremenom smještaju, a i ne treba nam puno“, objasnio je. Građani koji žele pomoći obitelji Lukačić mogu se javiti Zdravku na broj 091 184 7655 ili uplatiti donaciju na IBAN: HR8823400093235105688 (Adriana Lukačić). Za uplate iz inozemstva swift code: PBZGHR2X”.

Policija je očevidom utvrdila da je za požar kriva čađa u dimnjaku koja se zapalila i zagrijala gorivi materijal te se požar proširio na krovište i potkrovni prostor. Vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na oko 50.000 eura.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.