Građani mogu sudjelovati u istraživanju naprednih modela uštede energije

Zelena energetska zadruga (ZEZ) u suradnji s Gradom Križevcima, Razvojnim centrom i tehnološkim parkom (RCTP) Križevci te Gradskom knjižnicom ”Franjo Marković” Križevci poziva građane Križevaca da se uključe u istraživanje modela dijeljenja energije, inovativnog pristupa energetskoj učinkovitosti. Zainteresirani građani mogu saznati više na informativnoj radionici u srijedu, 24. svibnja, od 17 do 18 sati u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.
Sudionici će za potrebe istraživanja ostvariti pravo na besplatan pametni uređaj i mobilnu aplikaciju za praćenje proizvodnje i potrošnje električne energije. Pomoću aplikacije moći će simulirati zakup udjela energije proizvedenog iz sunčanih elektrana na križevačkom RCTP-u i Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”.

Instalacijom pametnih uređaja, sudionici će pratiti potrošnju električne energije u svom kućanstvu i proizvodnju sunčane elektrane na javnim zgradama. Time će dobiti uvid u uštede koje bi kućanstvo moglo ostvariti kada bi postojala energetska zajednica koja bi omogućila dijeljenje energije između kućanstva i sunčane elektrane na drugom objektu koji je dio zajednice. Istraživanje se provodi u sklopu projekta Redream koji Zelena energetska zadruga provodi u suradnji s partnerima iz više europskih zemalja.

Za sudjelovanje u testiranju i radionici prijavite se putem prijavnog obrasca na poveznici: https://forms.gle/JQJNWWo3SbiYVNZ77

Vezano

Komentari su zatvoreni.