Sutra na ribice kod Majze i na Stross

Kao i dosadašnjih petnaest godina i ovaj Veliki petak gornjograđani će jesti u lokalu kod gorjanske lipe gdje križevački ugostitelj Božidar Majdak Majzo već tradicionalno priprema ribice i besplatno ih dijeli svojim sugrađanima. Dok se neki odriču slatkiša, alkohola, mesa ili cigareta, a on je odlučio počastiti građane obrokom. Priprema gablec za svoje goste i u tome, rekao nam je, uživa. Ispred njegovog lokala već tjednima petkom od 10 sati miriše riba, a sutra, kao i svake godine na Veliki petak i Badnjak, očekuju najveću gužvu. Obrok je besplatan, a ribice peku do isteka zaliha.

U 10 sati i Grad će dijeliti porcije ribica na Strossmayerovom trgu kod paviljona. Od ostalog tematskog programa vezanog uz Uskrs, za subotu je od 10 sati na Nemčićevom trgu najavljena potraga za pisanicama koje će nalaznici moći ukrasiti na radionici oslikavanja. Potragu organizira Pučko otvoreno učilište, a radionicu će voditi Boris Kralj.
Što se pak tiče jela i gastronomske ponude, gladni neće biti ni gledatelji vuzmice koju će križevački vatrogasci zapaliti iza Vatrogasnog doma. Naime, lovci iz Lovačkog društva “Sveti Hubert” pripremaju lovački paprikaš koji se može kušati u subotu od 21 sat uz pogled na vatrogasnu vuzmicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.