Udruga Magda poziva zainteresirane građane na vrtlarenje

Udruga križevačkih vrtlara Magda, koja od prošle godine upravlja parcelama na Magdinom vrtu, objavila je poziv svim zainteresiranim građanima da se priključe vrtlatenju na ovom popularnom gradskom vrtu, koji se nalazi na livadi iza Razvojnog centra i tehnološkog parka.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu udrugamagda@gmail.com, Facebook stranicu udruge ili na broj mobitela 0989374629. Također, putem društvenih mreža objavili su tekst poziva svim zainteresiranim, koji prenosimo u nastavku članka.

Ako voliš vrtlarenje a nemaš gdje – pridruži nam se jer vrtlarenje na gradskim vrtovima postaje sve popularnije u svijetu, a postoji mnogo prednosti koje takav način života donosi. Evo nekih od njih:

  • Povećanje fizičke aktivnosti – Vrtlarenje je vrlo fizički zahtjevan posao koji zahtijeva napor, poput kopanja, sadnje, okopavanja i zalijevanja. To može pomoći u poboljšanju vaše razine tjelesne aktivnosti, što može dovesti do zdravijeg načina života.
  • Smanjenje stresa – Vrtlarenje može pomoći u smanjenju stresa jer vam omogućuje da provedete vrijeme na svježem zraku, opustite se i fokusirate se na zadatak pred vama.
  • Održivost i kontrola kvalitete hrane – Vrtlarenje na gradskim vrtovima može vam pružiti veću kontrolu nad hranom koju jedete, jer znate kako je uzgojena i kakva je njena kvaliteta. Također, uzgoj vlastite hrane može smanjiti vašu ovisnost o industrijskoj proizvodnji hrane koja može biti štetna za okoliš i sadržavati kemikalije. Na taj način, vrtlarenje može pridonijeti vašoj prehrani na dugoročnoj razini, ali i zaštiti okoliša.
  • Pozitivan utjecaj na okoliš – Gradski vrtovi mogu pomoći u poboljšanju kvalitete zraka i tla u vašem gradu. Biljke apsorbiraju ugljikov dioksid iz zraka i čiste ga, a korijeni biljaka pomažu u sprečavanju erozije tla.
  • Društvena interakcija – Vrtlarenje na gradskim vrtovima može vam pomoći da se povežete s drugim ljudima u vašoj zajednici. Možete upoznati nove ljude koji dijele vašu strast prema vrtlarenju, razmjenjivati savjete i znanja te zajedno uživati u plodovima svog rada.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.