U petak 7. STEAM večer sa sociologom dr. sc. Armanom Srbljinovićem

Kako smisleno raspravljati u društvu podijeljenom prema čitavom nizu društvenih pitanja, kako rasprave na društvenim mrežama i u stvarnom svijetu učiniti produktivnijima, kako postići slobodnu komunikaciju i uvažavanje različitosti – detaljnije o ovim temama možete čuti od gosta, sociologa dr. sc. Armana Srbljinovića, gosta na 7. STEAM večeri, koja će se održati u petak, 24. ožujka u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Sandro Novosel iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Armano Srbljinović rođeni je Križevčanin koji danas uglavnom živi i djeluje u Zagrebu. Diplomirao je matematiku, magistrirao računalne znanosti, a doktorirao sociologiju na Sveučilištu u Zagrebu. Podulju karijeru u državnoj službi završio je vlastitom voljom i prebacio se na manje siguran, ali više ispunjavajući put nezavisnog istraživača. Širokih je znanstvenih interesa koji, među ostalim, obuhvaćaju istraživanja društvenih sukoba i suradnje, socioekonomske aspekte organske poljoprivrede te neoendogeni razvoj. U sklopu nekih od navedenih tema surađuje na znanstvenim projektima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tribina „Kako smisleno raspravljati u doba post-istine?“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.