Najveći iznosi za križevačku katedralu i obnovu Starog grada na Kalniku

Ministarstvo kulture i medija financirat će obnovu Starog grada na Kalniku s 39.816,84 eura, odnosno 300 tisuća kuna, što je najviši iznos koji se odobrava za programe zaštite i očuvanja na nepokretnim kulturnim dobrima u sklopu Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi.

Ovo nam je vjetar u leđa. Nakon što je Ministarstvo kulture 2019. prekinulo financiranje radova na spomeničkim objektima na području Općine Kalnik, u prošloj smo godini ostvarili početnih 40 tisuća kuna za pripremu projektne dokumentacije za obnovu stubišta i staza Starog Grada Velikog Kalnika, koji su zadnji puta renovirani davnih godina i krajnje je vrijeme za njihovu obnovu kako bi se povećala sigurnost posjetitelja“, objavila je Općina Kalnik na svojoj stranici na društvenoj mreži.

Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi prijavljeno je 748 programa, a Ministarstvo je za financiranje odabralo njih 476 u ukupnom iznosu od 12.085.772,91 eura. Među njima je i katedrala sv. Trojice, za koju su projekte prijavili i Grad i Ordinarijat križevačke eparhije i ukupno će dobiti 39.816,84 eura, dok je Grad Križevci za uređenje platoa ispred crkve sv. Ane dobio 33.180,70 eura.

Među projektima koji su odbijeni, a predložio ih je Grad Križevci, su crkva u Erdovcu, pavlinski samostan u Križevcima i zgrada Općinskog suda. Za financiranje nije odobrena ni obnova crkve sv. Save koju je prijavila Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj Crkvena općina Križevci.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Hrvoje Matejaš piše:

    Počela obnova krovišta škole,ulog u mlade.Možda ulog u zgradu,da im kiša ne prokišnjavaMladi su vam jako zahvalni na tome!Kad se bude obnovila nova dvorana i ona navodno prokišnjava?

Komentari su zatvoreni.