Ginekologinja potpisala ugovor s Gradom – Križevčanke dobile stalnu specijalističku skrb

Križevčanke su napokon dobile ginekologinju koja će stalno raditi u ordinaciji Doma zdravlja u Križevcima i s njom je gradonačelnik Mario Rajn danas potpisao Ugovor o dodjeli poticajne naknade. Specijalistica ginekologije i opstetricije Dunja Vrtiprah Buhinjak javila se na Javni poziv za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu koji je Grad raspisao kako bi pokušao riješiti dugogodišnji problem nedostatka stalnog liječnika i ponudio naknadu od 100 tisuća kuna godišnje.

Podržavam ovakvu poticajnu naknadu za rad liječnika specijalista ginekologa kao i pedijatra. Svakako sam zadovoljna s odlukom i zahvaljujem“, rekla je doktorica Vrtiprah Buhinjak koja je zaposlena na neodređeno puno radno vrijeme u Specijalističkoj ordinaciji za zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima.


Hvala vam što ste prepoznali značaj ovog javnog poziva i odlučili se na rad u Križevcima, na zadovoljstvo svih naših sugrađanki. Nadam se da ćemo uskoro na ovaj način pronaći stalnog doktora specijalista pedijatra“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn pri potpisivanju ugovora. Podsjećamo, Dom zdravlja kojem je osnivač Koprivničko-križevačka županija već godinama u Križevcima ne uspijeva osigurati specijaliste ginekologije i pedijatrije nakon što su nekadašnji liječnici otišli u mirovinu. Raspisivanjem javnog poziva kojim se liječnicima osigurava dodatnih 100 tisuća kuna godišnje osigurana je stalna specijalistička zdravstvena zaštita za žene, a još se čeka specijalist pedijatar.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.