[FOTO] Pobjeda protiv Bjelovara – Rukometaši KTC-a imaju “ono nešto”

Iznimno vrijednu pobjedu ostvarili su danas rukometaši KTC-a u 14. kolu elitnog hrvatskog rukometnog razreda. Križevčani su danas pobijedili Bjelovarčane 29:26 (11:13) i potvrdili još jednom da imaju „ono nešto“, onaj pozitivan sportski karakter koji ih nosi u trenucima kada je najpotrebnije. Rekao je, uoči utakmice, trener Sokač da će se boriti do „zadnje kapi krvi“. To su i danas učinili, izborili, možda, i ključne bodove za ostanak jer će u drugi dio natjecanja prenijeti velikih 10 bodova.

KTC je u 33. minuti gubio 11:16, ali je njihov poslovično borbeni duh, uz sjajnog Marina Šutala na vratima, polučio najljepši mogući sportski poklon na kraju polusezone i velika, zlata vrijedna dva boda „pod bor“. Rukometaši će na zaslužen blagdanski odmor do 9. siječnja kada će se početi pripremati za Ligu za ostanak. Zaslužili su sve čestitke za prikazane igre u premijernom nastupu u Premijer ligi.

KTC BJELOVAR KTC: Šutalo (11 + 2), Vinković 7 (2), Ostarčević, Harča, Dujmović 1, Perajica 3 (1), Jurakić 4, Prezelj, Maričić 2, Martinović, Ezgeta 7, Tandara 3, Masnec, Mršić 2. TRENER: Dalibor Sokač.

BJELOVAR: Prvonožac, Valinčić, Trninić, Jurišić 7, Potnar 5, Ćurić 1, Kozić, Komar, Šehić 1, Lulić, Grgić (7 + 1), Grizelj 2 (1), Šimunović 2, Vidović 3, Lukačec 5 (1), Hećimović. TRENER: Hrvoje Cikoja.

SEDMERCI: KTC 4 (3), Bjelovar 4 (2). ISKLJUČENJA: KTC 4 minute (Ostarčević, Maričić), Bjelovar 10 minuta (Jurišić 2 + 2, Ćurić, Grizelj, Šimunović). IGRAČ UTAKMICE: Marin Šutalo. Sudili su Matija Gubica i Boris Milošević.

Izjave nakon utakmice KTC-Bjelovar:

Ovo je bila prava premijerligaška utakmica. Nadam se da bili zadovoljni svi koji su došli. Lijepo je završiti godinu s pobjedom, s deset bodova koje prenosimo u drugi dio, u Ligu za ostanak. Lijepa nagrada za cijelu ovu godinu koju smo odradili, unatoč ozljedama i bolesti igrača. Čestitke igračima na svemu, a sada blagdanski predah do 9. siječnja“, rekao je trener KTC-a Dalibor Sokač.

Pokazali smo baš čvrstu igru. Dogovorili smo se na poluvremenu da ne smijemo stati. Lošije smo ušli u utakmicu i onda smo malo bili nervozni početkom drugog poluvremena. Ova ekipa ima „ono nešto“. Pokazali smo to i danas. Hvala svim dečkima. Potrudili smo se i osvojila dva nova vrijedna boda“, poručio je Marin Šutalo, vratar KTC-a.

Hrvoje Cikoja, trener Bjelovara rekao je da je utakmica bila teška i neizvjesna. “Prvo poluvrijeme smo puno bolje odradili. U drugom smo radili „gluposti“. Oni su bili uporni i vratili su se. Dečki su dali sve od sebe i istrošili su se. Šteta, važne bodove smo izgubili i bit će nam teško u nastavku prvenstva. Domagoj Potnar, igrač Bjelovara čestitao je, prije svega, ekipi KTC-a na apsolutno zasluženoj pobjedi. “Borbena utakmica, i oni, i mi dali smo 300 posto od sebe. Na kraju, nismo uspjeli zadržati tako dobru obranu, kao u prvom poluvremenu. Učinili smo neke neforsirane greške u napadu i oni su to, nažalost, iskoristili i došli do zaslužene pobjede. Čestitam im, stvarno su zaslužili“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.