Rukomet Paket24 Premijer liga (Liga B) – 12. kolo Križevčani nadigrali Porečane


Rukometaši KTC-a večeras su ostvarili uvjerljivu pobjedu nad Porečom 25:16 (10:6) u 12. kolu Paket24 Premijer lige (Lige B). Križevčani su u svim elementima rukometne igre nadigrali Porečane koji će igrati u Ligi za prvaka, a KTC u Ligi za ostanak. To se večeras u križevačkom sportskom domu nije primijetilo. Igrao je samo KTC. Obrana je odigrala na najvišoj razini, a Marin Šutalo je, doista, bio fenomenalan s čak 19 obrana, uz skinuta 3 sedmerca.

KTC, inače, ima pravi peh s ozljedama i bolešću igrača. Večeras na klupi nije bio niti trener Dalibor Sokač koji je ponovno „pokupio koronu“, drugi put u godinu dana, nije bilo niti Marka Jurakića zbog povišene temperature, a otprije zbog zdravstvenih tegoba nema Roberta Markovića. Razveselili su, unatoč tomu, svoje vjerne navijače. Ostvarili su pobjedu i za trenera Sokača čiju je ulogu, silom prilika, preuzeo njegov pomoćnik Mladen Horvat. Premda današnje bodove neće prenijeti u Ligu za ostanak, pobjeda je itekako poticajna sa sportske, prestižne strane. Rukometaši su zaslužili veselje u svlačionici nakon utakmice, a za dva tjedna dočekuju Bjelovarčane. Vjerujemo da će tada dvorana biti itekako popunjena. Prije toga ih očekuje zahtjevno gostovanje u Osijeku.


KTC: Šutalo, L. Vinković 4, Ostarčević, Harča, Dujmović 4, Perajica 4 (2), Prezelj, Maričić 2, Martinović, Ezgeta 6, Tandara 1, Masnec 2, Mršić 2. TRENER: Mladen Horvat.

Na večerašnju utakmicu osvrnuli su se neki od aktera.
Mladen Horvat, trener KTC-a
Nije bilo jednostavno. Jako je teško, uopće, nekog mijenjati, pogotovo trenera Sokača koji odlično vodi momčad. Jako mi je drago da smo uspjeli pobijediti i njemu posvećujemo tu pobjedu. Utakmica je bila, doista, tvrda i čvrsta. Obranu smo odigrali kako smo se dogovorili, a Marin nam je s 19 obrana, 3 skinuta penala jako pomogao u ključnim trenucima. Atmosfera je bila odlična. Prati nas pravi peh s ozljedama i bolešću. Nismo mogli računati niti na Jurakića koji je dobio temperaturu i nije se dobro osjećao. No, unatoč svemu, ekipa je čvrsta, jaka, složna i uspijevamo držati, gotovo, sve ekipe u rezultatskoj neizvjesnosti.

Matija Perajica, igrač KTC-a
Čestitam, prije svega, treneru koji je preuzeo glavnu palicu, pošto nam nije bilo Sokača zbog bolesti. Čestitao bih svojoj ekipi, prvenstveno na fanatičnoj obrani zajedno s Marinom Šutalom. U Križevcima rijetko tko može doći do bodova, osim PPD Zagreba, Nexea i Sesveta. Ukoliko budemo ovako igrali do kraja sezone, nitko ovdje neće imati šanse.

Ilija Lovrinović, trener Poreča
Što se tiče utakmice, mislim da je KTC od prve minute usmjerio utakmicu na njihov mlin. Mi smo pokušali stizati, ali je pobjeda domaćina više nego zaslužena. Čestitam im na tome.

Tomislav Bošnjak, igrač Poreča
Nama ta utakmica rezultatski, istina, nije značila puno, kao ni domaćinu, ali od početka je bio loš pristup i naš odnos prema ovoj utakmici. Zapucali smo, jednostavno, jako puno zicera. To je tako u sportu, ako ne uđeš 100 posto sreća ti okrene leđa, lopte ne ulaze u gol nego idu u stativu ili van, njima se odbijaju nazad u ruke. Sasvim zasluženo su pobijedili i imali su fenomenalnog golmana. Čestitam domaćinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.