Za vikend u Križevcima predavanja, radionice i koncert Darka Rundeka

Udruga za ekonomiju zajedništva iz Križevaca i udruga Hrvatska permakultura iz Zagreba ovaj vikend u Križevcima organiziraju okupljanje inicijativa, organizacija i pojedinaca koji su uključeni u preobrazbu ekonomskog, ekološkog i društvenog sustava u svojim lokalnim zajednicama. Cilj ovog susreta je umrežavanje i kreiranje zajedničkih akcija za jači pozitivni utjecaj – za ljude, planet i našu budućnost, poručuju organizatori.

Naslovna tema ovogodišnjeg okupljanja je “Zvono na uzbunu: klimatske promjene, građanske inicijative i vlasti”, a program je podijeljen na subotu i nedjelju, 14. i 15. svibnja. Susret će sutra ujutro otvoriti Peter Fabjan iz Udruge za ekonomiju zajedništva i Nenad Maljković iz udruge Hrvatska permakultura, a nakon toga će Zoran Skala, ambasador Europskog klimatskog pakta – inicijative koju je pokrenula Europska komisija u 27 država članica EU-a kako bi osvijestila problem klimatskih promjena, govoriti na temu “Crveni alarm za čovječanstvo – što smo o suradnji građanskih inicijativa i lokalnih vlasti naučili na Krku?“. Slijedi bogat program s temama od održivog financiranja, brige za zajednički dom, društvene eko poljoprivrede do tranzicijskih inicijativa i primjera dobrih praksi.

Sve radionice i predavanja su besplatni i održavaju se u Centru Marijapoli Faro iza grkokatoličke katedrale, sutra i preksutra od 9 do 20 sati, a susret završava koncertom Darka Rundeka koji će, najavljuju organizatori, svirati uživo za sve aktivne građane Križevaca. Program susreta nalazi se ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.