Sjajan uspjeh: Luka Drokan najbolji sportaš Hrvatske u neparaolimpijskim sportovima

Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) proglasio je najbolje hrvatske sportaše s invaliditetom za 2021. na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin. Prestižne nagrade odnijeli su osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju tekvondaš Ivan Mikulić, te brončana u skoku u dalj iz Tokija Mikela Ristoski.

Nagradu za najuspješniju ekipu, već devetu u nizu, dobile su stolnotenisačice Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić koje su Tokiju osvojile brončanu medalju. Druga je to paraolimpijska medalja za Helenu i Anđelu, nakon srebra iz Rio de Janeira.

Dobitnik nagrade za najuspješnijeg stručnog djelatnika u 2021. je Mladen Tomić, dugogodišnji trener Ivana Mikulića. Podijeljena su i priznanja za najuspješnije sportaše u neparaolimpijskim sportovima, a dobili su ih osvajač zlatne i brončane medalje na SP-u u obaranju ruke Luka Drokan, te osvajačica dvije zlatne medalje na EP-u u kuglanju za slijepe i slabovidne Ruža Markešić.

Najuspješniji mladi sportaši s invaliditetom su stolnotenisač Borna Zohil i plivačica Marija Badrov.

Priznanje ‘Milka Milinković’ dodjeljuje se po četvrti put u spomen na našu slavnu paraolimpijku kao priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta osoba s invaliditetom, a za 2021. godinu dobitnica nagrade je Jadranka Blagus koja je čak 15 puta bila državna prvakinja u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Osnivačica je i predsjednica STKI URIHO, a 2017. je dobila i nagradu Grada Zagreba za životno djelo.

Fotoreporter HINA-e Damir Senčar i novinar HINA-e Denis Lugarić dobitnici su posebnog priznanja za ‘izuzetan doprinos medijskoj promociji sporta osoba s invaliditetom.

DOBITNICI NAGRADA

Najbolja sportašica: Mikela Ristoski (atletika)
Najbolji sportaš: Ivan Mikulić (tekvando)
Najuspješnija ekipa: Ženska stolnoteniska reprezentacija (Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić)
Najuspješniji trener: Mladen Tomić (tekvado)
Najbolja sportašica u neparaolimpijskim sportovima: Ruža Markešić (kuglanje)
Najbolji sportaš u neparaolimpijskim sportovima: Luka Drokan (obaranje ruku), Ruža Markešić (kuglanje)
Priznanje za medijsku promociju: Damir Senčar (fotoreporter Hine), Denis Lugarić (novinar Hine)
Priznanje “Milka Milinković”: Jadranka Blagus
Najsupješniji mladi sportaši: Borna Zohil (stolni tenis), Marija Badrov (plivanje)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.