Dani Marcela pl. Kiepacha


Grad Križevci u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci , Gradskim muzejom Križevci i Udrugom P.O.I.N.T. te uz potporu Saveza inovatora Hrvatske i Saveza inovatora Zagreba, priprema niz aktivnosti u tjednu u kojem se obilježava 128. rođendan Marcela pl. Kiepacha. I ove godine posjetitelje očekuju edukativna predavanja, radionice i izložbe, a program će trajati od 7. do 11. veljače.
Gradski muzej Križevci priprema izložbu posvećenu Marcelu pl. Kiepachu i njegovoj obitelji, na kojoj će pokazati patente, portrete i osobne fotografije. Izložba će biti otvorena u razdoblju od 10 do 13 sati od 7. do 10. veljače.
Dječji odjel Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci, u sklopu projekta SPARK, organizira drugi obrazovni program za djecu u dobi od 3 do 7 godina “Marcel Kiepach i Lego brodovi”. Program se sastoji od dvije radionice, i to 9. veljače od 12 do 13 sati kada je predviđena 3D radionica te 11. veljače u istom terminu uz Lego radionicu izrade brodova.
Programi su besplatne, a broj polaznika je ograničen pa se svi zainteresirani moraju prijaviti kako bi osigurali svoje mjesto. Prijaviti se možete osobno u knjižnici, telefonom na 682-646 ili e-mailom na gkfm.do@gmail.com.


Udruga P.O.l.N.T. u sklopu projekta SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca organizira dva predavanja u Društvenom centru Future Hub Križevci, a Grad Križevci u suradnji sa Savezom inovatora Hrvatske i Savezom inovatora Zagreba i priprema još jednu “Kiepachonovaciju” – izložbu inovacija u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci. Sudjelovanje na izložbi inovacija je otvoreno za sve zainteresirane, prijave su otvorene do petka 4. veljače, a informacije o sudjelovanju nalaze se na stranici www.krizevci.hr.
Sukladno važećim epidemiološkim mjerama, broj sudionika i posjetitelja u isto vrijeme će biti ograničen te će se događanja odvijati sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama.

Manifestacija Dani Marcela Kiepacha pokrenuta je čast izumitelju nazvanom “čudo od djeteta”, koji je rođen u Križevcima 12.02.1894. godine. Po svojim izumima postao je poznat već sa 16 godina i patentirao ih je u nekoliko država.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.