Objavljeni rezultati popisa: Hrvatska pala na manje od četiri milijuna stanovnika

Sredinom rujna u Hrvatskoj se krenuo provoditi popis stanovništva, završio je sredinom listopada, a danas smo konačno dočekali prve rezultate. Iste iznose predstavnici Državnog zavoda za statistiku na konferenciji za medije koja je u tijeku, a na njoj je glavna ravnateljica DZS-a Lidija Brković objavila brojku koju smo najviše očekivali. Nimalo iznenađujuće, Hrvatska je izgubila drastičan broj stanovnika te je pala na svega 3,888 milijuna žitelja.

“Prema prvim rezultatima, ukupan broj stanovnika je 3.888.529. Kućanstava ima 1.480.423. Stambenih jedinica je 2.350.444”, dodala je. “Kad to usporedimo s 2011. godinom, broj stanovnika smanjio se za 9.5%, odnosno za više od 360.000 stanovnika”, rekla je Brković, a prenosi Index.hr.

“Po županijama najmanji pad je u Zagrebu, slijedi Dubrovačko-neretvanska pa Zadarska županija. Najveći pad bilježi Vukovarsko-srijemska, broj smanjen za više 19%, zatim je Sisačko-moslavačka županija te Brodsko posavska s padom za 17.53%”, rekla je Brković.

Dodala je i kako su ovo prvi rezultati s popisa koji su još podložni promjenama, dok će konačni rezultati biti poznati kad završi obradi podataka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.