Parkiralište nasuprot hotela postalo privatno, građani iznenađeni

Proteklih tjedana građani Križevaca koji su svojim automobilima ulazili u ulicu Stjepana Radića s namjerom parkiranja nasuprot hotela “Kalnik”, ostali su nemalo iznenađeni kad su vidjeli ploče postavljene uz oznaku parkirališta. Naime, sukladno natpisima, na parkiralištu je dozvoljeno parkiranje samo gostima i zaposlenicima hotela, uz opasku kako se radi o privatnom posjedu. Kako je korištenje ovog parkirališta donedavno bilo besplatno, a do prije nekoliko godina naplaćivalo se, građani se pitaju hoće li ponovo doći pod naplatu ili će biti ograđeno kao i ono uz zgradu hotela. Objašnjenje smo zatražili od vlasnika hotela, građevinskog poduzeća “Radnik”, odakle nam izjavljuju kako je “Radnik d.d. putem javnog natječaja i temeljem ugovora s Gradom Križevci, kupio zemljište na kojem se nalazi parkiralište nasuprot hotela Kalnik u Križevcima, s namjenom da isto ostane parkiralište za potrebe gostiju hotela Kalnik”.
Darko Jambreković iz uprave tvrtke dodaje i kako je to parkiralište još od vremena izgradnje zgrade hotela “faktično pretežito bilo te namjene”. Budući da je na ploči još i napomenuto kako će svako vozilo koje “ometa posjed biti uklonjeno o trošku vlasnika”, zanimalo nas je na koji će način iz “Radnika” provjeravati namjensko korištenje parkirne površine, no ističu jedino kako “očekuju da će vozači koji na istom parkiraju svoja vozila, poštivati tu namjenu”.
Nismo sigurni koliko vlasnika parkiranih vozila doista i posjećuje hotel, no nismo zamijetili uklanjanje vozila s parkirališta ili smanjenje njihovog broja otkad je ono postalo privatno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.