Najbolji križevački sportaš Danijel Miklečić

Tjelograditelj Danijel Miklečić (38) četvrti je puta izabran za najboljeg sportaša Križevaca. On je lani osvojio drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Španjolskoj u kategoriji do 75 kilograma, a bio je i apsolutni prvak Hrvatske na natjecanju u Daruvaru. Doista je poput starog vina, a niti ne pomišlja o prestanku karijere.
– Prije dvije godine sam razmišljao o tomu, ali sam se predomislio i u 2012. dohvatio srebrnu kolajnu na jakom prvenstvu Starog kontinenta. Svrstan sam, ujedno, u prvu kategoriju hrvatskih sportaša prema pravilniku HOO, a nadam se da će moja postignuća prepoznati i mjerodavni na predstojećem izboru najboljih sportaša Koprivničko-križevačke županije. Naš grad nije imao pojedinačnog pobjednika još od vremena proslavljenog atletičara Branka Zorka. – rekao je ponajbolji naš tjelograditelj i član fitness kluba Body Fit iz Križevaca.

Miklečić je završio višu školu za kondicijskog trenera na Kineziološkom fakultetu. Nije rekao posljednju riječ na natjecanjima. Ima što pokazati. Donijet će doma još odličja s domaćih i međunarodnih prvenstava. Zahvalan je gradskoj Zajednici športskih udruga na potpori posljednjih godina.
– Bez te potpore bilo bi kudikamo teže. Još uvijek, nažalost, moram vući ljude za rukav za sponzorstvo. Tako je kod nas, ali se ne predajem. – dodao je Miklečić. (mn)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.