Podravsko-prigorski vatrogasci upućeni na petu smjenu redovnih ljetnih dislokacija na otočje Brijuni i Divulje

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, jučer, 19. kolovoza djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Starigrad, Reka, Štaglinec i Jagnjedovec upućeni su na petu smjenu redovne dislokacije na otočje Brijuni. Pripadnici DVD-ova Starigrad i Reka upućeni su na dislokaciju na otok Vanga, a pripadnici DVD-ova Štaglinec i Jagnjedovec na otok Mali Brijun.

Za potrebe osiguranja Velikog Brijuna upućena su četiri vatrogasca iz JVP Koprivnica, dva vatrogasca iz DVD-a Starigrad i Reka upućena su na otok Vangu, a dva vatrogasca iz DVD-ova Štaglinec i Jagnjedovec na otok Mali Brijun. Smjena dislokacije traje 15 dana.

Na Velikom Brijunu nalazi se vatrogasna auto cisterna u vlasništvu DVD-a Starigrad. Vozilo ima spremnik sa 4000 litara vode i spremnik 200 litara pjenila te je opremljeno  radio stanicom. Za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun na dislokaciji se nalazi interventno vatrogasno vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice koje je opremljeno spremnikom od 450 litara vode i radio stanicom. Za navedena vozila koja se nalaze na dislokaciji osigurano je gorivo, a prijevoz ostalih vatrogasaca i opreme izvršit će se vozilima JVP Koprivnica.

Također, temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini te zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika, na petu smjenu dislokacije za potrebe DIP Split, Divulje, dana 18. kolovoza upućeno je dvoje djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Križevci i Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Vatrogasci su opremljeni propisanom kompletnom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu. Smjena dislokacije traje 15 dana, a prijevoz vatrogasaca i opreme izvršit će se vozilom JVP Đurđevac.

Vatrogasci koji odlaze na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete koji proizlaze iz Zakona o vatrogascu i podzakonskih akata.

Vezano

Komentari su zatvoreni.