Marija, Marko i Vilim “rasturili” Rastoke

Ni vrućina i sparina ni smjena turista i zatrpane prometnice nisu spriječili troje Križevčana, Mariju Valičević, Marka Horvata i Vilima Ivančana, u trkačkom pohodu na Slunj, na treći Rastoke Trail. Kao što i naziv utrke kaže, radilo se o trailu – aktivnosti koja označava trčanje po različitim terenima u prirodi: od uzbrdica i nizbrdica, puteljaka i šumskih staza, ali uvijek po unaprijed označenoj ruti, ovog puta po Slunjskom kraju gdje se rijeka Slunjčica rastače po sedrenim barijerama i ulijeva u Koranu.

Osim fizičkog napora koji ovakve utrke zahtijevaju, ovdje je trebao i mentalni jer je lakše skrenuti pogled na modrozeleno jezerce ili zastati uz vodopad i slap, nego natjerati se uzbrdo po prašnom putu i ganjati trkača ispred sebe.

No Križevčani su i ovaj put bili uspješni – Marija je u utrci na 7 km u cilj ušla treća u svojoj kategoriji, dvanaesta od žena i ukupno 38., a bila bi i bolja da nije “fulala” stazu pa se morala vraćati. Marko je, pak, postigao sjajan rezultat unatoč ozlijedi.

Držao sam treće mjesto do petog kilometra, onda sam izvrnuo gležanj na spustu po kamenju. Jedva sam došao do cilja“, rekao je Marko koji je u cilj utrčao ukupno osmi, odnosno peti u svojoj kategoriji. Vilim je trčao dionicu dugu 15 kilometara, za što su mu trebala 2 sata i dvadeset minuta, a zauzeo je 35. mjesto u svojoj kategoriji. Inače, ukupno se natjecalo 500-tinjak trkača, a osim dionica od 7 i 15 km, trčala se i ona duga 32 km te obiteljska utrka na 1.5 km u kojoj su sudjelovali roditelji s djecom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.