Potraga za smislom znanosti o kvantnom pogledu na stvarnost

U novom susretu filozofskih rasprava “U potrazi za smislom znanosti” tema razgovora su filozofske posljedice kvantne fizike, a voditelj dr.sc. Petar Pavlović s polaznicima će pokušati dokučiti logiku kvantno-mehaničkog pristupa stvarnosti.

S kvantnom fizikom smo se sporadično susretali već u ranijim predavanjima, diskutirajući njezine posljedice po razumijevanje različitih temeljnih pitanja, no ovoga puta diskusiji o kvantnoj fizici pristupamo sistematično i od temelja. Nastojat ćemo pokazati da kvantna fizika nije samo fascinantna po sebi već, još važnije, zahtijeva od nas da odbacimo uvriježen način razmišljanja i pristup stvarnosti“, najavio je Pavlović.

Radionice “U potrazi za smislom znanosti” održavaju se subotom od 17 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci i otvorene su za javnost.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.