Kritički o beskonačnosti

Novo predavanje iz ciklusa “U potrazi za smislom znanosti” posvećeno je beskonačnosti. Što je beskonačnost, postoji li beskonačnost u Prirodi i kako se beskonačnost može predstaviti – pitanja su o kojima će dr.sc. Petar Pavlović misliti i diskutirati s polaznicima ove subote.

Iako je beskonačnost pojam bez kojega su matematika i suvremena znanost nezamislive, razumijevanje i definicija toga što beskonačnost zapravo jest u potpunosti im je nedostupno – štoviše nadilazi njihove okvire. Naša će zadaća zato biti da se kritičkim mišljenjem i razmatranjem povijesne tradicije bavljenja pitanjem beskonačnosti približimo njegovom razumijevanju“, najavio je Pavlović.

Predavanje i rasprava počinju u 17 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub i otvoreni su za javnost.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.