Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1317

Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala soundguardian.com)


U Temi Krugova nastavljamo sjećanje na Đorđa Balaševića preko jedne snimke iz arhive emisije koja je učinjena 19. prosinca 2010. godine, prilikom susreta s njim na konferenciji za tisak i poslije nje, povodom njegovog koncerta u zagrebačkoj Areni dan prije, te premijere filma Kao rani mraz nakon te konferencije.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Tri putnika u zemlju Nut Dorte Jagić, knjiga za mlade je zbirka (pa)pričica Tvoja priča zvuči suludo Silvije Šesto, na odjelu beletristike Sladoledar Katri Lipson, a na stručno-znanstvenom odjelu Fenomenalno učenje iz Finske Kirsti Lonke.

Na današnji datum rođeni su Marija Jurić Zagorka, Aleksandar Oparin i Boris Demidovič, proglašena je Labinska republika, premijerno je prikazan film King Kong, umro je Howard Carter…

U Vijestima Krugova govorimo o knjizi Filozofija hodanja, koja je slika vraćena obnovljena u Muzej za umjetnost i obrt, o klokanu nacrtanom prije 17 tisuća godina, te o događajima na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novosti s Marsa i veliki meteorit pronađen u Švedskoj.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Đorđa Balaševića, Loua Reeda, grupe Bon Jovi i Bedřicha Smetane.

Emisije Ne dirajte mi krugove broj 1317 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 2. ožujka od 17 sati. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.