Hrvatska poražena od Francuske, slijedi borba za broncu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije uspjela izboriti prvo finale u svojoj povijesti. Nažalost, naše su igračice teško stradale protiv Francuske 30:19 i slijedi im borba za brončanu medalju protiv poraženog iz kasnijeg duela Norveške i domaćina Danske.

Izabranice Nenada Šoštarića vodile su 3:2 u 8. minuti utakmice, no tada su naše zaradile isključenje na dvije minute, a Francuskinje rade nevjerojatnu seriju i već je za desetak minuta igre semafor pokazivao 11:3. Do kraja prvog poluvremena Francuska je samo povećavala prednost i na predah se otišlo s visokih 15:5 za suparnice. Igračice Hrvatske bile su vidno impresionirane značajem utakmice i bile su pod evidentnim grčem u napadu, što su iskusne igračice Francuske znalački iskoristile.

Drugo poluvrijeme bilo je rutinsko održavanje razlike u korist našeg rivala. Iako su Hrvatice u nekoliko navrata uspjele spustiti zaostatak na sedam golova razlike, više od toga nisu mogle.

U redovima Hrvatske nijedna igračica nije zabila više od tri gola, Larissa Kalaus zabila je jedan pogodak, dok je Dora Kalaus u nešto manje od 15 odigranih minuta promašila oba šuta koja je uputila na gol.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.