Hrvatska izgubila od prvog favorita prvenstva, protiv Njemačke bitka za polufinale

U drugoj utakmici drugog kola Europskog prvenstva, Hrvatska je teško poražena od Norveške. Završilo je 36:25 u korist skandinavske ekipe, no uz vrlo snažan otpor djevojaka u kockastom dresu, iako rezultat sugerira drugačije.

Bio je ovo dvoboj dosad neporaženih reprezentacija u koji su Norvežanke ušle kao apsolutni favorit. Razlog tome su nevjerojatno uvjerljive pobjede u dosadašnjem dijelu turnira, gdje se ističe pobjeda protiv Njemačke od čak 19 golova razlike, no danas su prvi puta naletjele na ozbiljan otpor.

Prvo poluvrijeme proteklo je u konstantnom vodstvu Norveške, u nekoliko navrata i četiri pogotka prednosti, no u završnici prvog dijela HRvatice se velikom serijom vraćaju i smanjuju na 15:14, što je bio rezultat s kojim se otišlo na veliki odmor.

U nastavak susreta Hrvatice sjajno ulaze i u 32. minuti imaju vodstvo 17:16. No, isključenje Ćamile Mičijević u potpunosti je prelomilo ogled na stranu Norveške. U te su dvije minute napravile veliku seriju i već do 40. minute okrenule rezultat na 23:18 u svoju korist. Igra Hrvatske u tom se trenutku potpuno raspala, što su znatno iskusnije Norvežanke iskoristile za uvjerljivu pobjedu.

U redovima Hrvatske najefikasnije je bila Mičijević sa 7 golova, Debelić i Blažević su dodale po 5, dok je Larissa Kalaus zabila 2 gola. Dora Kalaus na terenu je provela nešto više od osam minuta, ali se nije upisala u listu strijelaca.

Posljednju utakmicu drugog kruga naše će reprezentativke igrati u utorak protiv Njemačke i bit će to izravan dvoboj za mjesto u polufinalu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.