Križevački Speck rastuća zvijezda Europe

Velik uspjeh za križevačku IT agenciju Speck – najveća je rastuća zvijezda među tehnološkim tvrtkama u Hrvatskoj i treća u Srednjoj Europi, prema upravo objavljenoj ljestvici Deloitteovih najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe. Speck se u ovom tradicionalnom godišnjem rangiranju koje provodi konzultantska kuća Deloitte nalazi u kategoriji ‘Rising stars’ (rastuće zvijezde), a na visokoj je trećoj poziciji zahvaljujući godišnjem rastu od čak 1076%. U toj su skupini, prema vrednovanju Deloittea, one kompanije koje pokazuju veliki potencijal, ali su, navodi se, “premlade (nove) da zadovolje minimalni kriterij od četiri godine poslovanja da bi ušle u glavnu kategoriju Najbržih 50”.

Ispred Specka su samo Česi – GreyCortex s rastom od 2030% u prošloj godini i FTMO (FF Trader), koji je prihode uvećao za 2356%. O velikom priznanju, koje je potvrda odličnoga rada mladih IT-jevaca govori Tomislav Tenodi, CEO i suosnivač Specka:

“Posjedovanje svestranog tima stručnjaka u Speck timu omogućuje nam prevođenje poslovnih vrijednosti u digitalne proizvode vođene tehnologijom koje ljudi vole koristiti. Pokrenuo sam Speck s vizijom da stvorim jedinstvenu platformu znanja i stručnosti na kojoj svaki član tima može učiti, rasti i profesionalno napredovati. Nakon 3 godine rada u timu od preko 40 stručnjaka i stvaranja rješenja za globalne klijente svjetskog utjecaja na Fintech, EdTech i MarTech, ponosan sam što mogu reći da timski rad uistinu čini san!”, poručuje Tenodi. Speck postoji od 2018. i odonda je stekao brojne klijente u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Njemačka, Kolumbija…), za koje je radio važne projekte razvoja softvera. Imaju urede u Križevcima u Razvojnom centru i tehnološkom parku, te u Zagrebu, a od početka ove godine i u Americi, u Indianapolisu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.