Učenica prvog razreda gimnazije zaražena koronavirusom, cijeli razred u samoizolaciji

Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke održao je izvanrednu press konferenciju povodom naglog skoka broja zaraženih u županiji.

Dvadeset novozaraženih je iz nelegalnog doma za starije i nemoćne osobe u Legradu, tri su zaražena iz opće populacije, a jedna je učenica prvog razreda Gimnazije I. Z. Dijankovečki u Križevcima, a cijeli je razred u samoizolaciji.

„Trenutno na području županije imamo 39 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. U objektu u Legradu nakon testiranja  je potvrđena 20 pozitivnih nalaza, od toga  je 17 korisnika te tri osobe koje brinu o njima. Korisniciće prema protokolu biti prebačeni u OB Koprivnica i tamo će biti medicinski zbrinuti.

Preostala tri slučaja dolaze iz opće populacije,  jedna od zaraženih je učenica iz  Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca zbog čega je cijeli razred stavljen u samoizolaciju“, kazao je načelnik te podsjetio kako je Županija organizirala timove za nadzor provođenja epidemioloških  mjera u sustavu socijalne skrbi na području županije, odnosno ustanovama koje pružaju uslugu smještaja te kako u ovom slučaju nadzor nije mogao biti obavljen jer spomenuti objekt u Legradu  nije registriran i radi bez potrebnih dozvola.

Načelnik je dodao kako je Stožer na današnjoj koordinaciji uz suglasnost epidemiološke struke donio Odluku o ponovnom uvođenju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja. Maske su kao i do sada, pojasnio je načelnik, obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole, a  u razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Uz ovu odluku važno je naglasiti kako je Nacionalni stožer  produžio mjere koje se tiču broja uzvanika na svadbenim svečanostima i nošenja maski u zatvorenim javnim  prostorima i ta će propisane mjere vrijediti idućih mjesec dana, odnosno do 5. studenog“, napomenuo je načelnik Ljubić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.