Na području županije trenutno nema novooboljelih COVID-19 infekcijom, u cijeloj Hrvatskoj šest novih slučajeva zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području Koprivničko-križevačke županije trenutno nema novooboljelih od bolesti COVID-19, a u tijeku današnjeg dana očekuju se rezultati 42 uzorka sa sumnjom na koronavirus koji su izuzeti u protekla 24 sata. U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ preminula je osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je uz oboljenje COVID-19 infekcijom imala i značajan komorbiditet. Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji.

Na području Koprivničko-križevačke županije COVID-19 infekcija je aktivna kod 47 osoba, a od početka epidemije je ukupno zabilježeno 87 oboljenja. Izliječeno je 28 osoba, a 12 osoba starije životne dobi s teškim kroničnim bolestima je preminulo s koronavirusom. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da i dalje budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi bolest COVID-19 bila pod nadzorom.

Što se novih informacija o koronavirusu na području Republike Hrvatske tiče, ministar Vili Beroš priopćio je sljedeće brojke:

“Imamo 6 novooboljelih, ukupno 2213 slučajeva. Testiranih je 48737, 1257 u zadnja 24 sata. Postotak je 4.54 posto. Tri su preminula: u Zagrebu muška osoba 37. godište, u Koprivnici žena, i u Splitu žena. 1834 je oporavljenih, 26 više nego jučer.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.