Još dvije osobe preminule od koronavirusa u našoj županiji

„U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica potvrđena su tri nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o štićenicima Doma. Nažalost noćas su u koprivničkoj bolnici preminule dvije osobe, štićenici Doma koji su bili pozitivni na virus i ovim putem izražavam sućut obitelji“, izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Stožera Ratimir Ljubić te dodao kako je od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno ukupno 68 osoba pozitivnih na koronavirus.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić pojasnio je kako su osobe preminule s ili uz, a ne od koronavirusa.

„Riječ je o pacijentima koji su umrli s ili uz COVID-19 infekciju, a ne od COVID-19 infekcije. Umrli su bili teži kronični bolesnici koji su duže godina bolovali od svojih bolesti, njihovo se zdravstveno stanje kompliciralo i neovisno o COVID-19 infekciji bi bili hospitalizirani. Napominjem kako nisu imali teže simptome koronavirusa, a s obzirom na životnu dob i bolesti bilo je za očekivati kompliciranje njihovih kliničkih slika“, pojasnio je ravnatelj Devčić te kazao kako su u bolnici trenutno hospitalizirana 32 COVID pozitivna pacijenta, od čega 27 dolazi iz Doma za starije i nemoćne.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla dodala je kako su preminule osobe imale značajan komorbiditet, odnosno zbog ozbiljnih kroničnih bolesti su bile u teškom zdravstvenom stanju koje se unatoč liječenju s vremenom pogoršalo. „Takve kronične bolesti uzrokuju smrt bez obzira što su osobe bile pozitivne. Osobe su umrle s koronavirusom, a ne od koronavirusa“, istaknula je ravnateljica Vadla te dodala kako je od ukupnog na koronavirus pozitivno njih 50, a 15 osoba je do sada oporavljeno od bolesti COVID-19.

„Jučer smo s primarijusom dr. Bernardom Kaićem obišli koprivnički Dom za starije i nemoćne i nakon temeljite analize zaključak je da smo i prije i za vrijeme ulaska virusa sve učinili u skladu s protokolima i poštujući sve propisane mjere. Primarijus Kaić je potvrdio da smo u kontroli epidemiološke situacije te da radimo sve što je u našim mogućnostima da razriješimo ovo stanje uz pohvalu stručnom Timu koji je iniciran od strane Županije i koji pomaže u upravljanju infekcijom u Domu“, naglasila je ravnateljica Vadla.

Vezano

Komentari su zatvoreni.