Novih šest zaraza u županiji, svi su iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je pristigao ostatak rezultata testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzet tijekom srijede u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

U posljednja 24 sata provedenim testiranjima 88 uzoraka potvrđeno je šest novih oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o pet štićenika i jednom zaposleniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, čime je  na području Koprivničko-križevačke županije do sada zabilježeno ukupno 60 osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratmir Ljubić. U posljednja dva dana od ukupno testiranih 235 uzoraka,  11 je COVID-19 pozitivno što su zadovoljavajuće brojke, dodao je načelnik.

Zadovoljstvo rezultatima testiranja iskazala je i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla koja je kazala kako je od ukupnog broja oboljelih, 34 osoba iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne te kako će svi štićenici biti hospitalizirani u OB „Dr. Tomislav Bardek“ dok su kontakti novooboljelih upućeni u samoizolaciju.

Zadovoljni smo brojem pozitivnih uzoraka u odnosu na broj uzetih obrisaka, a to znači da se virus nije proširio na stacionar 1 i stacionar 3. Predstoji nam obrada preostalih kontakata i moguće je da će biti još pozitivnih, no zadovoljni smo trenutnom situacijom. Poduzimaju se sve potrebne aktivnosti i mjere za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti  sukladno procjeni stručnog Tima za nadzor i pomoć u radu koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe“, izvijestila je ravnateljica Vadla te dodala kako je na području županije 12 osoba ozdravilo od COCID-19 infekcije.

Ravnatelj OB „ Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić kazao je kako je na COVID odjelu trenutno smješteno 26 pacijenata od kojih je 23 pozitivno na koronavirus, a za preostala tri pacijenta čekaju se nalazi testiranja.

„Većina pacijenta iz Doma za starije i nemoćne osobe nema kliničku sliku koronavirusa, a četvero ih ima lakše simptome poput kašlja i povišene tjelesne temperature. Što se tiče zaštitne opreme, bolnica od početka epidemije ima dovoljne količine opreme svih kategorija zaštite koju osim kroz donacije kontinuirano nabavljamo i na tržištu. S današnjim danom svi zdravstveni djelatnici koji su bili kontakti ranije pozitivnih osoba izlaze iz samoizolacije pa je bolnički kadar u punom sastavu“, naglasio je ravnatelj Devčić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.