Broj zaraženih raste, 27 novih slučajeva u Hrvatskoj, umrla jedna žena

Na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš je iznio najnovije podatke oko koronavirusa u Hrvatskoj.

“Danas je 57. dan od pojave korone. Imamo novih 27 slučajeva, ukupno 1908. Od jučer je preminula jedna bolesnica u KB-u Dubrava, 1932. godište, sa značajnim kroničnim bolestima, dodao je. Sveukupno je preminulo 48 osoba.

Testirano je ukupno 26.274 osobe, među kojima njih 664 u protekla 24 sata. To daje postotak od 7,26 pozitivnih među testiranima. Prosječna dob je 50,68 godina, imamo 52,8 posto ženskih i 47,2 posto zaraženih muških osoba. Hospitaliziranih je 317, sedam manje u odnosu na jučer. U Hrvatskoj je dosad 377 oporavljenih osoba, ukupno 801 oporavljena osoba, a na respiratoru je 18 bolesnika”, rekao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o ostaranju granica:

“Mi smo prije nekoliko dana produžili odluku o zabrani prelaska granica koja je usklađena na razini EU. Mi ćemo pratiti što se zaključi na razini Europe. Kad govorimo o spajanju obitelji, to su izuzeci. A ima i još nekih izuzetaka”, rekao je Božinović.

Što se tiče povratka učenika u škole i studenata na fakultete, Krunoslav Capak rekao je kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji, a odluku od tome donosit će Vlada u suglasnosti s Civilnim stožerom.

“Nastava na fakultetima, obzirom da i sam predajem, ide dobro i ne vidim zašto se ne bi akademska godina završila online”, poručio je.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.